Reis van de held

Wat is de Reis van de Held?

De Reis van de Held biedt ondersteuning en houvast als je het roer om wilt gooien in je leven. Het helpt je om uit je comfortzone te treden, vaste patronen te doorbreken en de uitdagingen aan te gaan waar je tegen opziet. Het is een persoonlijk ontwikkelingstraject, dat bestaat uit acht verschillende fasen.

Meestal gebeurt het op middelbare leeftijd dat mensen meer betekenis willen geven aan hun bestaan. Dat kan door ander werk te gaan doen of een nieuwe impuls te geven aan hun liefdesleven. De Reis van de Held leidt je van een situatie waarbij je het gevoel hebt vast te zitten naar een leven dat voor jou klopt. Een leven waarin je rust en vrijheid voelt.

Het is een oeroude methode, die is gebaseerd op mythologische verhalen. Verhalen waarin antwoorden worden gegeven op grote levensvragen. De universele fasen in de Reis van de Held golden voor de hele mensheid in de geschiedenis en kunnen jou nu ook helpen. Het is een krachtige manier om sterk uit moeilijke periodes te komen.

Hieronder volgt een (korte) uitleg over de Reis van de Held, hoe ik de methode in mijn leven heb toegepast en hoe jij de Reis van de Held kunt doorlopen.

Mijn Reis van de Held

alex berendsen coach amsterdam coaching werk carriere loopbaan relaties reis van de held 4

Zelf heb ik, Alex Berendsen, twee keer een radicale verandering doorgemaakt. Op mijn werk zat ik jarenlang in een doelloze ratrace. Mijn liefdesrelaties eindigden gemiddeld na twee jaar. Op beide gebieden was ik ongelukkig. Ik was begin 40, had het gevoel vast te zitten in mijn leven en wist niet goed hoe ik daar uit moest komen.

Op mijn 43ste ben ik gestopt bij een grote Nederlandse bank en begon ik een nieuwe carrière als coach en trainer. Een paar jaar later raakte ik in een crisis na de beëindiging van de zoveelste liefdesrelatie. Ik koos voor een tweede ingrijpende verandering. Om een mooi liefdesleven te leiden, moest ik eerst van mijzelf gaan houden. Die opdracht was enorm.

Ik voel mij inmiddels een ander mens. Ik ben gevoeliger én krachtiger geworden. Ik sta steviger in mijn schoenen, omdat ik weet wie ik ben en wat ik wil in mijn leven. Na veel tegenslagen is het gelukt om een carrière als coach op te bouwen en een fijn liefdesleven te hebben. Beide grote veranderingen heb ik gerealiseerd met dank aan de Reis van de Held. De methode helpt mij nog steeds, en inmiddels ook mijn cliënten, om moeilijke veranderingen door te maken én vol te houden.

Voor wie is het?

De Reis van de Held is geschikt voor mensen die:

 • Op een kruispunt staan in hun leven en een grote verandering willen, maar niet weten hoe ze dat moeten doen.
 • Het gevoel hebben gevangen te zitten, het liefst uit hun comfortzone stappen en weer een gevoel van rust en vrijheid willen ervaren.
 • Hun eigen weg willen gaan en zich minder willen conformeren aan de verwachtingen van hun omgeving.
 • Aan het einde van hun leven geen spijt willen hebben van de dingen die ze niet hebben gedaan.

Wat levert het op?

Reis van de Held: gids naar het nieuwe leven

De Reis van de Held begeleidt je naar het onbekende gebied, naar jouw nieuwe leven. Het helpt je jezelf te bevrijden uit ‘jouw gevangenis’ (je levenspatroon en systeem waarin je vastzit), zodat je het werk kunt doen dat je het liefst doet en een liefdesleven kunt hebben dat goed voor jou voelt.

De Reis van de Held biedt houvast bij het vinden van de opwaartse spiraal en zorgt ervoor dat je levensvuur tot op late leeftijd intens blijft branden.

Je transformeert naar een persoon met meer zelfvertrouwen en authenticiteit. Het masker gaat af. Je leert ontdekken wat je verlangens zijn, hoe je omgaat met tegenslagen en ervaart hoe het is om je eigen pad te bewandelen. De essentie van de Reis van de Held is om uitdagingen te blijven zoeken. Telkens de grenzen te verleggen en uit je comfortzone te treden, zodat je dichter bij jezelf komt.

Als je het avontuur van de Reis van de Held aangaat, doorloop je acht fasen. Als je weet wat deze fasen zijn, wordt het minder spannend om je leven te veranderen. Je weet wat je te wachten staat en dat tegenslag onderdeel is van de reis.

De Reis van de Held bestaat uit de volgende acht fasen:

 • Fase 1: Het gewone leven
 • Fase 2: De oproep
 • Fase 3: De ontmoeting met je mentor
 • Fase 4: De drempel
 • Fase 5: Het avontuur
 • Fase 6: De overwinning
 • Fase 7: De terugkeer
 • Fase 8: Leven in vrijheid

Wil je weten wat de acht stappen van de Reis van de Held zijn, wat ze concreet voor jou kunnen betekenen en hoe ik ze zelf heb doorlopen? 

Hier vind je het uitgebreide verhaal.

alex berendsen coach amsterdam coaching werk carriere loopbaan relaties reis van de held overzicht

Hulp nodig bij jouw Reis van de Held?

Klinkt het herkenbaar, maar wil je niet in je eentje jouw verandering doormaken? Ik kan je helpen. Samen zoeken we naar antwoorden op alle vragen. Welke patronen houden je tegen? Hoe ga je om met tegenslagen? Hoe voorkom je dat je naar afleidingen blijft zoeken?

Voel je vrij om met mij te kijken naar jouw persoonlijke reis. Dan bespreken we samen hoe ik jou kan helpen het avontuur aan te gaan. Neem contact op voor een kennismakingsgesprek.

profile-pic

Verrijkt, energiek en verwarmd

Ik heb de Reis van de held gevolgd bij Alex Berendsen en ik kwam hier verrijkt, energiek en verwarmd vandaan. Alex is een verhalenverteller, hij gebruikt zijn eigen levenservaring en keuzes om de Reis van de held te verduidelijken. Zijn aanpak is warm, geïnteresseerd, nieuwsgierig en hij vraagt door zonder ruimte in te nemen. De reis van de held is een prachtige metafoor, waarin er tijd genomen wordt om naar eigen verlangen, levensvonk en keuzes te kijken. Alex leidt je speels en soepel door de stappen van de held heen. Een aanrader!"

Debora Straatman HR Business Partner
profile-pic

Stof tot nadenken gegeven

Ik vond Reis van de Held een hele interessante en mooie manier van coachen. Dit heeft mij echt stof tot nadenken gegeven en is een mooi handvat voor mijn verdere leven. Complimenten voor de prettige wijze waarop Alex dit heeft vormgegeven, dmv diverse oefeningen en door het creëren van vertrouwen.

Yvonne Burgwal-Hulshorst Business Development manager
profile-pic

Bewust van je eigen opdracht in het leven

De Reis van de Held is een bijzondere methode. Alex neemt je mee 'op reis' in je eigen leven. Het is gebaseerd op mythes, legenden, sages en verhalen en daardoor ook heel herkenbaar. Ik heb Alex ook als collega leren kennen. Veel geleerd van zijn wetenschappelijk onderbouwde benadering. Hoe werkt het brein, hoe luisteren wij, hoe kom je binnen bij mensen? Alex is altijd bereid om zijn kennis te delen en zo de ander beter te maken.

Inge Jaarsma Mobiliteitsadviseur

Geïnteresseerd?

Ben je geïnteresseerd? 

Neem dan contact op om vrijblijvend kennis te maken.