Haalt je man het bloed onder je nagels vandaan als hij je weer eens aanwijzingen geeft tijdens het autorijden?

Snap je niet waarom je vriendin steeds zo stronteigenwijs is en nooit iets van je aanneemt?

Irriteer je je soms al aan de manier waarop hij ademhaalt of aan dat irritante geluid van haar nagelbijten?

Met andere woorden, zou je je partner wel eens achter het behang willen plakken?

In het begin van de relatie zorgt de verliefdheid er voor dat je bijna alles aan die ander leuk vindt. Je kent de ander ook nog niet zo goed en wees eerlijk, jij laat in dit stadium ook je nare trekjes niet zien. Je wilt de ander de beste versie van jezelf laten zien en andersom is dat ook zo.

Uiteraard hou je dit op lange termijn niet vol. Gelukkig maar, want uiteindelijk is het de bedoeling dat je jezelf mag zijn bij elkaar.

Tja, wat doe je eraan als die kleine irritaties bij elkaar ervoor zorgen dat je je partner steeds minder leuk gaat vinden?

Als je echt vaak ruzie hebt en geen uitweg ziet, kan relatietherapie zinvol zijn.

Maar voordat je die stap neemt kun je ook iets anders proberen en dat is met andere ogen naar je partner gaan kijken.

Kijk eens naar hem en probeer eens te ontdekken waar je ooit verliefd op bent geworden. Was het zijn droge humor? Zijn ogen? Kijk eens wat vaker naar hem alsof je hem voor het eerst ziet. Wanneer je samen op een feestje bent, stel je dan eens voor hoe je hem zou vinden als je hem op dat moment voor het eerst zou ontmoeten.

Zie je je partner wel eens in haar element? Heeft ze hobby’s of doet ze een sport waar ze veel passie voor heeft? Wanneer je haar ziet op een moment waarin ze blij, enthousiast of creatief is, wat doet dat dan met jou?

En hoe zien anderen jouw partner? Zien zij kanten van hem of haar waar jij blind voor bent geworden? Hoe zou het zijn als je gaat luisteren naar hoe anderen over je partner praten?

En als laatste, besef dat niemand perfect is. Je partner niet, maar ook jij niet. Wat kun je accepteren van de ander, juist omdat je van die ander houdt?

Ik snap dat het lastig is om de relatie met je partner te herstellen als je het gevoel hebt dat jullie al te ver uit elkaar gedreven zijn.

Als je er klaar voor bent om de stap te zetten naar een betere verbinding met je partner, help ik je graag verder.

Alex Berendsen


Alex Berendsen is relatietherapeut voor ondernemende stellen en individuen. Je kunt bij hem terecht voor relatietherapie in Amsterdam.

Geïnteresseerd?

Ben je geïnteresseerd? 

Neem dan contact op om vrijblijvend kennis te maken.