Relatietherapie voor stellen

Zoek je relatietherapie voor stellen in Amsterdam? Relatietherapeut Alex Berendsen helpt ondernemende stellen die relatieproblemen hebben.

Herken je dit?

alex berendsen coach amsterdam coaching werk carriere loopbaan relaties liefdesleven coaching herken je dit

Jullie zitten al een tijdje in een relatie maar het loopt niet lekker. De vonk is verdwenen.

Herken je onderstaande problemen?

 • Jullie hebben veel ruzie, strijd, pijn en ‘gedoe’.
 • Jullie relatie is ingedut, er is geen vuur meer en weinig intimiteit en seksueel contact.
 • Je denkt er wel eens aan om ermee te stoppen.
 • Jullie begrijpen elkaar slecht en proberen elkaar te overtuigen van je gelijk.
 • Het vertrouwen is weg want er is iemand vreemdgegaan.
 • Jullie geven jezelf of de ander de schuld dat de relatie zo moeilijk is.
 • Je denkt dat het aan jou ligt als je partner niet gelukkig is.
 • Je denkt dat je partner wel zal veranderen als je hem of haar genoeg helpt.
 • Je piekert veel over hoe je je relatie zou kunnen verbeteren.

Herken je een of meerdere van de voorbeelden hierboven? Hoewel ze divers zijn, hebben ze altijd te maken met patronen en communicatie. Daar kun je iets aan doen en ik kan je daarbij helpen.

Hoe zou het zijn als jullie een relatie zouden hebben...

 • Die evenwichtig en gezond voelt: jullie hebben het leuk samen.
 • Waarin spanningen, angst en stress verdwijnen zodat je twijfel over de relatie verdwijnt.
 • Waarin je zowel een diep gevoel van verbinding ervaart, als een grote vrijheid.
 • Waar alles bespreekbaar is, ook de onderwerpen die jullie spannend vinden zodat jullie een groot gevoel van vertrouwen ervaren.
 • Een relatie waarbij jullie diep van binnen voelen: ja, dit klopt, waardoor jullie je echt durven te openen en kunnen ontspannen.

In een kort en intensief traject van 5 sessies help ik jullie inzicht te geven in jullie patronen die jullie belemmeren en de vaardigheden om hier verandering in aan te brengen zodat jullie weer een fijn liefdesleven kunnen hebben.

Relatieproblemen

Er bestaat geen relatie waarin alles altijd op rolletjes loopt. Ook al doen veel mensen alsof. Sta er dus niet van te kijken als jij op dit moment relatieproblemen ervaart. Er zijn nog miljoenen andere mensen in dit land die dat ook hebben.

Het is wel vervelend want je liefdesrelatie is belangrijk voor je. Je wilt de klik van het begin blijven ervaren. De opgebouwde band wil je graag hecht houden. Samen oud worden en geluk ervaren. Laat het daarom niet uitlopen op een beëindiging van de relatie of een scheiding. Denk aan jezelf en aan je kinderen. Nu is het moment.

De impact van relatieproblemen

Als het niet goed gaat in de relatie omdat er ruzie is of omdat het vuur is uitgedoofd, kun je zelf enorm van slag raken. Je gaat twijfelen aan jezelf of aan de ander en uiteindelijk zelfs aan de relatie. Zover hoeft het niet te komen. Erover praten is daarom een eerste belangrijke stap. 

Een goede liefdesrelatie rust op twee pijlers. Jouw relatie met jezelf is de eerste pijler. Dat weten veel mensen maar half. Maar hoe je over jezelf denkt, bepaalt in belangrijke mate hoe je relatie zal zijn. De tweede pijler bestaat uit je gedragspatronen en je communicatie naar je partner toe.

Je hebt beide pijlers nodig om een gezonde relatie te hebben. Beide moeten stevig staan, anders is de relatie ook niet gezond. Als het niet lekker zit in je relatie is er iets met de pijlers niet in orde. Het schort aan de relatie met jezelf en aan je relatie met je partner. Er is dan iets mis met de patronen en communicatie tussen de beide partners.

Coaching houdt voor mij altijd in dat ik met stellen aan beide pijlers werk. Aan je relatie werken is tegelijkertijd aan jezelf werken. Alleen zo krijg je echte en blijvende resultaten. 

Emotionally focused therapy

In mijn relatietherapie gebruik ik voornamelijk de Emotionally Focused Therapy, kortweg EFT. Deze methode is erg geschikt voor koppels die er samen niet meer uitkomen en bereid zijn te werken aan een snel resultaat. Snel resultaat betekent dat je weet wat er aan de hand is en wat er moet gebeuren. Je weet dan of er nog toekomst zit in je relatie.

EFT is een wetenschappelijk bewezen therapie waar al veel koppels baat bij hebben gehad. Met EFT is de focus op de essentie van de relatie. Zo wordt het probleem gelijk bij de kern aangepakt. Het doorbreekt patronen waar mensen in vast kunnen zitten.

Doordat we ons gelijk op het hart van het probleem concentreren, kunnen we met EFT snel resultaten boeken. Dat spreekt hiermee vooral ondernemende mensen aan omdat zij er liever niet omheen draaien maar graag ter zake komen en snel resultaat willen.

Ik werk met vier stappen

 1. Herkennen van het patroon: We beginnen met inzicht te krijgen in welk patroon jullie telkens verstrikt raken. Dit geeft bij stellen veel helderheid en opluchting.
 2. Het patroon doorbreken: In de de-escalatiefase stoppen we met het patroon dat verwijdering veroorzaakt in de relatie. Aan de handrem van het probleem trekken, creëert ruimte voor het belangrijke werk van herstel. Zo maken we ruimte om te luisteren.
 3. De diepte in: We gaan dieper kijken om te zien wat er onder het patroon zit. Je ontdekt wat de dieperliggende behoeften en angsten van jou en je partner zijn. Dit zijn de drijvende krachten achter de patronen die zich boven water afspelen.
 4. Nieuwe verbondenheid creëren: In de vierde stap leer je, met behulp van de inzichten in de vorige stappen, nieuwe patronen aan om conflicten en problemen op te lossen. Die patronen kun je aanleren omdat je hebt leren luisteren en nu dus meer begrip hebt. Zo ontstaat er dieper contact en een hernieuwde band.

 EFT-relatietherapie helpt je om gezonder in je relatie te staan of een ongezonde relatie weer gezond te maken. Ontsteek het vuur, vind de diepgang, herstel de hechte band. Het is echt mogelijk.

Snel stappen maken en toch de diepte in

Ik hou ervan om snel naar de kern van problemen te gaan en niet om de hete brij heen te draaien. Daarom behaal ik snel resultaten in mijn relatietherapie voor koppels. Natuurlijk gaan we snel waar het kan, maar we nemen ook de tijd wanneer dat nodig is.

Het is van groot belang dat er gelijkwaardigheid in de sessies is. Dat is dan voor mij ook een absolute voorwaarde. Jullie krijgen allebei evenveel aandacht, tijd en begrip. Ik ben niet aanwezig om partij te kiezen, maar jullie te helpen de problemen op te lossen.

Een van de thema’s die vaak een grote rol speelt, is schaamte. Ik ben me bewust van de enorme kwetsbaarheid die mensen kunnen voelen. Ik ken deze schaamte heel goed. Ook heb ik al veel kwetsbare verhalen gehoord. Voel je vrij om dit bespreekbaar te maken tijdens de therapiesessies.

Blijvend resultaat

Beeld je eens in hoe heerlijk het zou zijn om niet meer de onrust en wrijving te ervaren maar in een vernieuwde relatie samen verder gaan in dit leven? Een oplossing lijkt nu misschien ver weg. Toch is die binnen handbereik. Dat garandeer ik je.

Als relatietherapeut kan ik je vertellen dat het gewoon mogelijk is om geen ruzie meer te hebben. Je zult met elkaar de problemen rustig kunnen bespreken en leren wat er de oorzaken van zijn zodat de patronen doorbroken worden.

Je relatie zal weer dat vuur hebben van het begin. In plaats van een sleur is er levendigheid. Het zal voelen als het begin van een nieuwe toekomst die je samen tegemoet gaat. Met nieuwe gedrags- en denkpatronen groei je naar elkaar toe. Daardoor ga je verbinding ervaren op een dieper niveau. In plaats van een bron van onzekerheid en twijfel zal je relatie een veilige plek zijn waar je terecht kunt als je problemen hebt. Bij tegenslag geven jullie elkaar steun.

Mijn aanbod voor jullie

Snel resultaat in 5 sessies

Het is belangrijk om de tijd te nemen voor verandering. Jullie veranderen een relatie of jezelf niet met een druk op de knop. Toch lukt het met dit programma om snel stappen te maken. De aanpak is erop gericht om in 5 sessies al tot zichtbare resultaten te komen. Jullie voelen minder spanningen, meer rust en meer verbinding met elkaar.

Een traject van 5 sessies kost 550,- (ex btw)

Een sessie duurt een uur. 

Soms zijn wat meer sessies nodig om een traject af te ronden. Elke losse sessie van een uur kost 110 euro (ex btw).

De totale investering om van jullie problemen af te komen hangt sterk af van jullie situatie en wat jullie al aan persoonlijke ontwikkeling hebben gedaan. In een kennismakingsgesprek kan ik jullie daar meer duidelijkheid over geven.

alex berendsen coach amsterdam coaching werk carriere loopbaan relaties liefdesleven coaching wat levert het op

Resultaat

 • Je leert jezelf en elkaar kennen in gevoel, gedachten en gedrag en de dynamiek daartussen die bepalend zijn voor je geluk in jullie liefdesrelatie.
 • Je krijgt zicht op de dieperliggende oorzaken van jullie problemen. In welke patronen jullie telkens herhalen en hoe jullie daaruit kunnen komen.
 • Spanningen, ruzie, angst en stress verdwijnen zodat jullie twijfel verdwijnt en zelfvertrouwen toeneemt.
 • Een duidelijk en persoonlijk handvat die jullie voor de rest van je leven kunnen gebruiken in jullie liefdesrelatie. 

Kennismakingsgesprek

Neem contact op om in een kosteloos kennismakingsgesprek te kijken of we een klik hebben en hoe ik jullie verder kan helpen.

profile-pic

In korte tijd veel inzicht in mijn patronen

De voice dialogue die Alex toepast heeft mij in korte tijd veel inzicht gegeven in mijn patronen. Door therapie en coaching had ik al veel inzicht in mijzelf, maar ik kon die stap niet altijd maken naar een switch in gedrag op cruciale momenten. Dwz: verandering van mijn patronen. Hoewel ik bewust was van mijn patronen, lukte het me dan toch niet om die ook te doorbreken. Door deze vorm van coaching heeft Alex me meer inzicht gegeven in “welke stem” er nu eigenlijk aan het woord is. Zijn benadering heeft mij nog meer geleerd over hoe de pijn van het kindsdeel en de vernietigende kritische stem het soms onbewust overnemen en jou dus op een onwenselijke manier laten reageren. Heel verhelderend. In een paar sessies meer inzicht in mezelf is precies waar ik naar op zoek was. Als je dat wilt kan Alex je daarbij helpen.

Barbara van Bemmel Co-owner Navy Agency | Fashion Sales en PR
profile-pic

In korte tijd zeer veel resultaat

Alex verstaat de kunst om in korte tijd tot de essentie te komen en met een paar eenvoudige aanwijzingen zeer veel resultaat te boeken.

Rene Jaspers Zelfstandig Online Marketeer
profile-pic

He helped us enormously.

An extremely qualified therapist. He is incredibly gentle and kind, while remaining precise and very relevant in his analysis. He helped us enormously and gave us hope. Thanks to him, we're living more serenely and surrounded by lots of love. I recommend him 1000%!

Joey and Hiba
profile-pic

Confrontatie met mezelf

Alex kan je op een rustige manier observeren, om je daarna uit te dagen en de confrontatie met jezelf aan te gaan.
Hij doet dit op een doortastende en gebalanceerde manier.

Marjolein Koster General Manager United International Pictures

Geïnteresseerd?

Ben je geïnteresseerd? 

Neem dan contact op om vrijblijvend kennis te maken.