Relatietherapie voor individuen

Zoek je relatietherapie voor individuen in Amsterdam? Relatietherapeut Alex Berendsen helpt ondernemende mensen die relatieproblemen hebben.

Herken je dit?

alex berendsen coach amsterdam coaching werk carriere loopbaan relaties liefdesleven coaching herken je dit

Je bent single of je zit in een onbevredigende relatie en het lukt maar niet om een fijne stabiele liefdesrelatie te hebben.

Herken je de volgende relatieproblemen?

 • Je vraagt je af of je ooit nog een fijne stabiele relatie zult hebben.
 • Als je een relatie hebt gaat het na verloop van tijd moeizaam of geeft het geen energie meer.
 • Je droomt wel eens van een fijne romantische relatie maar het lijkt nooit te lukken. Je start vaak met goede moed, maar al snel voel je een twijfel opkomen: is dit hem/haar wel echt?
 • Je heb behoefte om te praten over je relatie, maar je partner is niet geïnteresseerd.
 • Je bent zeer zelfredzaam en lost problemen het liefst zelf op maar bij je relatieproblemen lijkt dat niet te lukken.
 • Je voelt je snel aangevallen en wil graag gelijk krijgen.
 • Je vraagt je af waarom jij telkens in de ‘verkeerde’ relatie komt?
 • Je denkt dat je van je problemen af bent als je je relatie beëindigt.
 • Je denkt dat een ander je gelukkig kan maken en je gevoel van eenzaamheid kan wegnemen.
 • Je kiest telkens partners die jouw hulp goed kunnen gebruiken, waardoor steeds een ongelijkwaardige relatie ontstaat.
 • Je wilt loskomen van je ex, maar je gaat telkens terug omdat het dan even heel fijn voelt. Maar kort daarna beginnen de problemen weer.
 • Je trekt partners aan die spannend zijn of al in een relatie zitten. Maar de opwindende relaties geven een hoop gedoe en lopen telkens stuk.
 • Je wordt snel verliefd op een volgende relatie om je vorige relatie te vergeten.
 • Je voelt je niet gelukkig zonder relatie.

Herken je een of meerdere van de voorbeelden hierboven? Hoewel ze divers zijn, hebben ze altijd te maken met patronen en communicatie. Daar kun je iets aan doen en ik kan je daarbij helpen.

Hoe zou het zijn als je een relatie zou hebben...

 • Die evenwichtig en gezond voelt: jullie hebben het leuk samen, maar je hebt elkaar niet nodig om gelukkig te zijn.
 • Waarin je helemaal tot je recht komt, je goed voelt over jezelf en je blaakt van het zelfvertrouwen
 • Waarin spanningen, angst en stress verdwijnen zodat je twijfel over de relatie verdwijnt.
 • Waarin je zowel een diep gevoel van verbinding ervaart, als een grote vrijheid.
 • Waar alles bespreekbaar is, ook de onderwerpen die je spannend vindt of de emoties die je liever wegstopt, zodat je een groot gevoel van verbondenheid en vertrouwen ervaart.
 • Een relatie waarbij je diep van binnen voelt: ja, dit klopt, waardoor je je echt durft te openen en kunt ontspannen.

In een kort en intensief coachingstraject van 5 sessies help ik je inzicht te geven in je patronen die je belemmeren en de vaardigheden om hier verandering in aan te brengen zodat je weer een fijn liefdesleven kunt hebben.

Ik geef coaching aan mensen die alleen zijn en die daar verandering in zouden willen brengen. Natuurlijk zijn er ook mensen die weliswaar in een relatie zijn, maar waarbij de partner niet mee wil komen. Of mensen willen juist zonder partner komen om over de relatie te praten.

Twee pijlers

Een goede liefdesrelatie rust op twee pijlers. Jouw relatie met jezelf is de eerste pijler. Daar zijn mensen zich vaak niet van bewust. Maar hoe je over jezelf denkt, bepaalt in sterke mate hoe je relatie is. De tweede pijler bestaat uit je denk- en gedragspatronen en je communicatie naar je partner toe.

In de 1-op-1 relatietherapie werken we vooral aan de eerste pijler. Maar ook de tweede pijler is een belangrijk onderwerp tijdens de sessies.

Gedrags- en gedachtepatronen

Er kunnen zoveel problemen zijn. Liefdesrelaties zouden eigenlijk positieve energie moeten geven. Bijna iedereen wil graag gelukkig worden en een fijne liefdesrelatie hebben. Maar mensen blijven vaak steken in oude gedrags- en gedachtepatronen waar ze maar niet uit kunnen breken. Die patronen staan geluk in de weg.

Mensen doen van alles om het gemis van een fijne relatie niet te hoeven voelen. In je telefoon, drank, Tinder, hard werken, reizen, beurshandel of juist vooral met het pleasen van andere mensen.

Je hebt daarover schaamte- en/of schuldgevoelens. Dat geeft je uiteindelijk een onbevredigd gevoel. Je voelt dat je om de hete brij heen draait, maar welke die dan is?

Als je volgende relatie weer dreigt te mislukken sluipt er een moedeloosheid in. Zal je dan nooit de goede partner vinden? Je bent bang alleen oud te worden.

Je hebt al verschillende vormen van coaching en therapie geprobeerd, trainingen persoonlijke ontwikkeling, yoga. Ze bieden steeds even verlichting, maar nooit op de lange termijn. Er is nooit een echte doorbraak bereikt.

Wat voor zin heeft het om telkens jezelf of anderen de schuld te geven? Waarom blijf je jezelf afvragen hoe het toch komt dat het telkens niet goed gaat? Je bent nu eindelijk op het punt gekomen dat je hier echt iets aan wilt veranderen. Met mijn 1-op-1 relatietherapie kan ik je helpen om het probleem te overwinnen. 

Resultaat is binnen handbereik

Ik spreek uit ervaring. Ik heb door vele pijnlijke en moeilijke relaties ontdekt wat de oorzaak was en hoe ik uit de vastgeroeste patronen kon stappen die me gevangenhielden. Juist omdat ik weet hoe moeilijk het kan zijn en omdat ik zelf die weg gegaan ben, kan ik mensen als jou goed helpen.

Ook jij kunt het pad bewandelen naar een liefdevolle relatie waarin je gelukkig bent samen met je partner. Verandering is binnen handbereik.

Mijn aanbod voor jou

Snel resultaat in 5 sessies

Het is belangrijk om de tijd te nemen voor verandering. Je verandert een relatie of jezelf niet met een druk op de knop. Toch lukt het met dit programma om snel stappen te maken. De aanpak van Alex is erop gericht om in 5 sessies to komen tot meer inzichten in welke patronen je jezelf vastzet en hoe je daaruit komt. 

Dan heb je alvast de belangrijkste tools in handen. Misschien is dat voor jou genoeg. Maar misschien wil je toch nog meer. Samen kunnen we dan de volgende stap zetten: het aanleren van nieuwe denk- en gedragspatronen.

Je gaat met mij een traject aan van 5 sessies van een uur. De investering is totaal 500 euro (ex btw).

Elke volgende sessie van een uur is 100 euro (ex btw).

De totale investering om van je problemen af te komen hangt sterk af van je situatie en wat je al aan persoonlijke ontwikkeling hebt gedaan. In een kennismakingsgesprek kan ik je daar meer duidelijkheid over geven.


THIS IS Alex 69

Resultaat

 • Je leert jezelf kennen in gevoel, gedachten en gedrag en de dynamiek daartussen die bepalend zijn voor je geluk in je liefdesrelatie.
 • Je krijgt zicht op de dieperliggende oorzaken van je problemen. In welke patronen je jezelf telkens herhaalt en hoe je daaruit kunt komen.
 • Spanningen, angst en stress verdwijnen zodat je twijfel verdwijnt en zelfvertrouwen toeneemt.
 • Een duidelijk en persoonlijk handvat die je voor de rest van je leven kunt gebruiken in je liefdesrelatie en andere relaties.

Kennismakingsgesprek

Neem contact op om in een kosteloos kennismakingsgesprek te kijken of ik je verder kan helpen.

profile-pic

Veel aan gehad!

Alex is zeer down to earth, houdt je bij de les. Heel goede coach, veel aan gehad!

Annemarie Keja Eindverantwoordelijke Tympaan De Baat
profile-pic

Dichter bij mezelf gekomen

Alex kan onbevooroordeeld kijken.
Dat maakt Alex een warm, toegankelijk persoon.
Zijn coaching technieken zijn praktisch, soms confronterend, maar altijd oprecht en met een helder doel;
jouw helpen met jouw éigen reis.
Hij brengt je dichterbij jezelf en heeft míj daarmee enorm geholpen.

Pimpernel Brouwer Eigenaar SIEMIEFilms
profile-pic

Persoonlijke benadering van Alex werkt geweldig.

De persoonlijke benadering van Alex werkt geweldig. Hij probeert tot de kern van het probleem te komen. Dat lukt.

David Enker Visual creative

Geïnteresseerd?

Ben je geïnteresseerd? 

Neem dan contact op om vrijblijvend kennis te maken.