Bosbaden in het Vondelpark Amsterdam

Bosbaden: De helende kracht van de natuur

15

Bosbaden is een 2,5 uur durende wandeling waarin je jezelf onderdompelt in de natuur. Bosbaden (shinrin-yoku) is ontstaan in Japan en is een speciale manier om te vertragen en te verstillen in de natuur zodat je de helende kracht van die natuur kan ervaren. De essentie van bosbaden is om meer in verbinding te komen met de natuur en daarin ontspanning te vinden, weg van het stressvolle leven in de stad.

Je gaat je zintuigen op een meer bewuste manier gebruiken. De geur van naaldbomen, het geluid van ruisende bladeren, kijken naar de verschillende tinten groen en de verrassende smaken van eetbare wilde planten. Wat voel je als je met je ogen dicht een dennenappel aanraakt? De verwondering neemt steeds meer toe.

Bosbaden is een lichamelijke ervaring waarbij je uit je hoofd en meer in je lijf en gevoel komt. Je gaat de helende kracht van de natuur in je lijf voelen. Meer rust en ontspanning.

In de natuur

ree

De natuur kan ons veel kracht geven en enorm inspireren. In de natuur kunnen we veel dichter bij onze kern komen en van daaruit veel beter onze weg vinden. 

Wat gaan we doen?

PHOTO 2022 06 01 22 47 31 1

 Je wordt tijdens de wandeling uitgenodigd om te vertragen en te verstillen. Net zoals in mindfulness brengt ons dat in het hier-en-nu, uit ons hoofd en in ons lichaam. Je zult dan merken dat je steeds meer verbinding krijgt met je natuurlijke omgeving. Dat werkt ontspannen, geeft rust en is heel goed voor je gemoedstoestand. De meeste mensen komen opgewekt terug van een bosbadwandeling. Tijdens de wandeling komen we een paar keer bij elkaar en heb je de mogelijkheid om je ervaringen te delen. Een bosbadwandeling wordt afgesloten met een theeceremonie.

 • Kosten: € 7,50 
 • Deelnemers: maximaal 12
 • Locatie en data

  Start locatie:

  • Blauwe theehuis Vondelpark Amsterdam

  Data:

  • Zondag 21 augustus 2022 9:00 uur
  • Zondag 18 september 2022 9:00 uur
  • Woensdag 28 september 2022 9:00 uur
  • Woensdag 5 oktober 2022 9:00 uur

  Aanmelden

  Mijn ervaring met Bosbaden

  alex berendsen coach amsterdam coaching werk carriere loopbaan relaties wie is alex

  Ik kwam al veel in de natuur om te aarden, inspiratie op te doen en voor mijn eigen mentale gezondheid. Maar bosbaden heeft me laten verwonderen. Het ontroert me ook vaak. Het verstillen en vertragen geeft nieuwe inzichten en maakt mij zachter. Ik ben erg dankbaar voor de levenslessen die de natuur en bosbaden mij heeft gebracht.

  Ik ben officieel opgeleid als Shinrin-yoku gids.

  Bosbaden is een hele mooie manier om je beter te voelen en jezelf in de gezonde stand te zetten. Het is heel goed tegen depressie, stress en burn-out verschijnselen. Dat blijkt ook uit meerdere wetenschappelijke onderzoeken.

  Door met al je zintuigen in te zoomen op ieder aspect van de natuur, te vertragen, te verstillen en te verbinden met jezelf en de wereld om je heen kun je meer vertrouwen op de wijsheid van het eigen lichaam. Die weet precies wat je nodig hebt.


  Meer info?

  Als je wilt weten of bosbaden iets voor jouw is of heb je andere vragen? Neem dan gerust contact met mij op:

  tel: 06-30486820

  Email: info@alexberendsen.com