Ken je het gevoel van ongemakkelijkheid, zenuwachtigheid of zelfs angst als je partner weggaat? Daar is iets aan te doen.

Lees meer

Kunnen jullie elkaars gevoelens respecteren? Doen jullie regelmatig onaardig tegen elkaar, ook in gezelschap?

Lees meer

Emotionele verbinding is essentieel. Kun je het je voorstellen, dat je je eenzaam voelt terwijl je partner naast je op de bank zit?

Lees meer

Welke gedachten komen er bij je op als je je irriteert? Dat kan van alles zijn, bijvoorbeeld: ‘Hij luistert ook nooit’.

Lees meer

Wat is het ‘Innerlijk Kind’? Het leren kennen en begrijpen van het innerlijk kind is belangrijk als je aan je relatie wilt werken.

Lees meer

Ik wil het hebben over grenzen. Grenzen vormen de basis van respect voor jezelf en voor elkaar. Hoe goed kun jij grenzen aangeven?

Lees meer

Een relatie is juist bedoeld om gevoelens van verbondenheid te bieden, het tegenovergestelde van gevoelens van eenzaamheid.

Lees meer

Het onderliggende patroon. Als je je niet bewust bent van welk onderliggend patroon bij jou speelt, zul je dezelfde soort partners blijven aantrekken.

Lees meer

Wil je wel samen oud worden? Er zijn wel een aantal factoren waar je naar kunt kijken bij deze overweging.

Lees meer

Het doel van EFT therapie is langdurige en diepgaande resultaten door te kijken naar de hechtingspatronen van beide partners.

Lees meer

Een vermijdende of niet-beschikbare partner. Niet- beschikbare of vermijdende mensen hebben moeite om zich te binden.

Lees meer

In de trance van het verleden. Het komt bij bijna iedereen voor, maar er zijn niet veel mensen die zich er bewust van zijn.

Lees meer

Codependency in een relatie. Wat is dat? Hoe kan het leiden tot een gevoel van verslaafd zijn aan die ander?

Lees meer

De innerlijke criticus, het monstertje in ons. Ik ken niemand die hem niet heeft, dat stemmetje in ons hoofd dat continue fluistert: “Wie denk jij nou dat je bent?” “Niemand zit toch op jou te wachten?” “Doe maar niet, want dat gaat toch niet lukken.” Dit monstertje kan heel klein zijn, maar het kan ook

Lees meer

“Ja, dit is wat jij nou altijd doet als ik het uit wil praten. Je zegt niks. Je loopt altijd weg en dan zeg je dat we het er later wel over hebben. Maar het is altijd hetzelfde liedje. Je wilt er nooit meer over praten daarna. En ik wil dat wel, maar jij vindt

Lees meer

Ben jij te afhankelijk in je relatie? Doe jij alles om je partner gelukkig te maken, maar cijfer je jezelf daarmee weg?

Lees meer

Hoe kies jij je partner? Ben jij snel verliefd en ga je er meteen vol voor of kijk je eerst even een paar maanden de kat uit de boom?

Lees meer

De reis van de held is herkenbaar van boeken en films, maar is wel heel vergelijkbaar met jouw eigen verhaal.

Lees meer

Heb je iemand ontmoet waarmee het echt fijn klikt? Zou je dolgraag de volgende serieuze stap in de relatie willen zetten, maar houdt hij of zij de boot af? Kun je er niet de vinger op leggen wat het probleem is? Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je lief zich niet wil binden. Een van

Lees meer

Kun je van iemand houden en tegelijkertijd geen zin hebben in seks? Bij een relatie hoort seks, zou je denken. Je houdt van elkaar, je wilt de rest van je leven met elkaar doorbrengen en je verlangt naar elkaar. Dat is ‘hoe het hoort’. Maar zo zwart-wit is het niet. Hieronder vertel ik je een

Lees meer

Haalt je partner het bloed onder jouw nagels vandaan? Ben je je steeds meer gaan irriteren aan je partner gedurende de jaren?

Lees meer

Een relatie hebben is als een dans tussen partners. Als je allebei een andere dans uitvoert, sta je regelmatig op elkaars tenen.

Lees meer

Ben je het wel eens zat dat je partner nooit naar je luistert? Moet je alles honderd keer herhalen voordat je een keer doordringt?

Lees meer

Is je partner zo romantisch als een zak aardappelen? Of heb jij zelf een vreselijke timing als het gaat om complimentjes geven? Over de mythe dat romantisch zijn spontaan moet gebeuren en over hoe je wel krijgt wat je wilt.

Lees meer

Relatietherapie is voor beide partners bedoeld. Relatietherapie zonder partner heeft toch heel wat voordelen.

Lees meer

Hoe werkt relatietherapie? Wat staat je te wachten als je in relatietherapie gaat? Werkt het wel en hoe lang duurt het?

Lees meer